Syk fisk?

RoyFrode

New Member
Lurer på om Chagoien min har fått noe sykdom. Noen shell er blitt lysere og så har den fått noe hvitt rundt munn. Se på bildet.
Noen som har et godt tips her?
 

Vedlegg

eidsvold1814

Well-Known Member
Litt vanskelig og se men uten noe belegg ser det mer ut som den er i ferd med og bli en ochiba shigure i stedet for en chagoi
 

Arne

Nestleder
Medlem av ledelsen
Det rundt munnen ser ut som carp pox og er helt ufarlig..blir borte av seg selv
 

RoyFrode

New Member
Hei godtfolk.
Kansje jeg kan spør om tips enda en gang. Har hatt 2 som har død på 3 dager nå.
Denne som det er bilder av, den takket for seg i dag. Noen som kan se hva som har tatt knekken på de?
Ser den har et grålig belegg på hode, og ser ut som litt blodansamling i shellene på siden

Vannverdier i dag:
PH: 7,2
GH: 12
KH: 7
NO3: 75 mg/l, denne bær vel vær under 50 mg/l
NO2: 0,5mg/l
NH3: 0,0mg/l
PO4: 3mg/l, denne bær vær under 1, men ikke farlig som jeg har skjønt det
2023-09-14 15.23.37.jpg2023-09-14 15.24.11.jpg2023-09-14 15.24.18.jpg2023-09-14 15.41.46.jpg2023-09-14 15.41.56.jpg2023-09-14 15.42.01.jpg2023-09-14 15.42.14.jpg
 

eidsvold1814

Well-Known Member
du må nok få ned nitritten din,og da er det vel vannskifte som gjelder,gjerne mye hvis du har muligheten uten for stor temp forskjell på det nye,har selv erfart at er verdiene på vei opp så merker man knapt forskjell hvis man skifter bare 20% f.eks ,litt blodsprengt mellom skjellene er ofte utslag av stress pga sykdom eller dårlig vann

De riktige vannverdiene er avhengig av fiskebestanden og plantene i akvariet. Selv om vannet ser klart ut, kan det være forurenset. Med dårlige verdier kan sykdommer eller alger dukke opp i akvariet. For å opprettholde et sunt akvarium med forhold nær naturen er det viktig å kontrollere og tilpasse vannverdiene regelmessig. For hver vannanalyse gir JBL vanntester i form av raske tester eller fargeskiftetester. Disse bestemmer en bestemt verdi eller flere verdier på en gang. Med disse vanntestene kan du gjenkjenne algerproblemer og negative nitrat-, nitritt-, kalium-, magnesiumverdier etc. Nitritt produseres når bakterier nedbryter protein og ammonium. Det blir normalt bearbeidet videre til giftfri nitrat. I akvarium og dam bør ikke vann (NO2) være målbart. Hvis nitrat er målbart, er det et tegn på at bakteriedegradasjonsprosessen er blitt forstyrret. Fra en konsentrasjon på 0,4 mg / l og utover er det farlig eller til og med dødelig for fisk, fordi nitritt blokkerer oksygentransporten i blodet. Dette kan avhjelpes med vannendringer og gode bakteriestartere, som JBL Denitrol og JBL BactoPond.

Sunt akvarium/sunn dam med naturnære forhold
Riktige vannverdier er avhengig av fiskebestanden og plantene i akvariet/dammen. Selv om vannet ser klart ut kan det være forurenset. Ved dårlige verdier kan det oppstå sykdommer eller alger i akvariet/dammen. For å opprettholde et sunt akvarium/dam med naturnære forhold er det viktig å kontrollere og tilpasse vannverdiene jevnlig.

For hver vannanalyse gir JBL vanntester i form av hurtigtester eller fargeskifttester. Disse bestemmer en viss verdi eller flere verdier på en gang. Med disse vanntestene kan du gjenkjenne algeproblemer og negative nitrat-, nitritt-, kalium-, magnesiumverdier mm.

Hvorfor teste:
Nitritt produseres når bakterier bryter ned protein og ammonium. Det bearbeides normalt videre til ikke-giftig nitrat. I akvarie- og damvann bør nitritt (NO2) ikke være målbart. Hvis nitrat er målbart, er det et tegn på at den bakterielle nedbrytningsprosessen har blitt forstyrret. Fra en konsentrasjon på 0,4 mg/l og utover er det farlig eller til og med dødelig for fisk, fordi nitritt blokkerer transporten av oksygen i blodet. Dette kan avhjelpes ved vannskift og gode bakteriestartere, som JBL Denitrol og JBL BactoPond.

Anbefalte nitrittverdier:
Ferskvannsakvarium (fellesskapsakvarium): 0-0,2 mg/l
Lake Malawi/Lake Tanganyika akvarium: 0-0,2 mg/l
Planteakvarium med få fisk (aquascaping): 0-0,2 mg/l
Marint akvarium: 0-0,2 mg/l
Dam: 0-0,2 mg/l
 

Arne

Nestleder
Medlem av ledelsen
Det er ikke lett å stille en diagnose ut fra bilder, men bortsett fra vannskillet som monner, som er anbefalt over ville jeg og sjekket for parasitter. Prøv å få noen til å ta et skrap for deg. Hvis du sier hvor i landet du bor så kanskje noen bor nær deg og kan hjelpe.
 

RoyFrode

New Member
Det er ikke lett å stille en diagnose ut fra bilder, men bortsett fra vannskillet som monner, som er anbefalt over ville jeg og sjekket for parasitter. Prøv å få noen til å ta et skrap for deg. Hvis du sier hvor i landet du bor så kanskje noen bor nær deg og kan hjelpe.
Koigarasjen har sjekket, Noe parasitter og ja. Byttet 50% vann og behandler nå.
 
Topp