Planting

hans-ole

Ble noen nye planter sist jeg var på tropex 👍

Stilker og blir Støre og frodigere ( må ikke gjøres med gress og Siv eller stengel planter med hul stilk da røtter de i steden )

7D78B274-50B9-4EBF-AC32-DAA4082C111D.jpeg

B8DCF0FA-5B94-4CA1-B798-CC23F1B296DC.jpeg

Her ser dere jeg har vaska bort jord/leire av røtter og klippet ned røtter noe og delt opp noen av plantene så planter jeg de bare rett i steina i vann kanten i dammen

Del deres erfaring og tips med planter 👍

Den rødstripete du har kjøpt (Rumex) er en type Skoghøymole/Syre. Den trives ikke så godt nedsenket i vann, men kan like å være våt på "bena" :)
Den sprer seg ganske kraftig med frø, og er en spiselig plante som kan brukes i salater. Litt syrlig smak som navnet Syre skulle antyde. Denne er toårig så du må la noen av frøplantene få stå hvis du vil ha de lenger enn 2 år.

Den Lythrum (Strandkattehale) er en fin plante som trives godt i vannkanten og ned til 10-15cm dyp.
Kan spre seg med frø, men det har ikke jeg opplevd, men den er flerårig og kan deles/lage avleggere.

De andre der har jeg ikke noe erfaring med :)

eidsvold1814

må bli en skikkelig oase hos deg nå Hans-Ole:)mener å huske du plantet mye i fjor også,regner med noe av det har vokst godt,men gøy med planter da:)

hans-ole

De andre der har jeg ikke noe erfaring med :)
Mener du den det ligger 2 stk av? Det er lobelia
Har hatt disse hvert år men i høst tok jeg de opp og hadde de i en balje ute og da råtna de opp 😡
Tålte ikke den lange kulde perioden dypfryst

Ja vi snakka ikke om samme plante her hehe

Denne har jeg ikke hatt før så den må testes ut 👍 står 0-15 cm plante dybde på den
Nei, jeg ser nå at det er to, av to typer.
Jeg har ikke fått denne til å vokse nede i vann, men mulig det går?