Penselalger/rødalger spres til dam?

Finn Ivar

New Member
Jeg har foret opp endel yngel av gullfisk fra hagedammen i vinter innendørs. I akvariumet har jeg fått penselslger, eller rødalger. Sorte hårete alger som fester seg på planter etc. Er det noe risiko for at disse algene sprer seg til dammen hvis jeg setter dem ut? Hvilken temperatur tåler algene?

eidsvold1814

tror ikke det er noen stor risiko,algene du nevner trives vel best i litt høyere tempraturer enn i dammene våre

De som har drevet med akvarier veeeldig lenge husker jo at penselalger kom til hobbyen på 60 tallet sies det.. Vil tro den hadde kommet ut i dammer etter den tid hvis forholdene for de var gunstige i dammer. Om det er temperatur eller andre forhold som gjør at de ikke trives aner jeg ikke, men vil tro de har hatt mange muligheter til å etablere seg.