Overvintring gullfisk inne

Harald Vågene

Eg har i fleire år prøvt å overvintre gullfisk inne i kar på 800-1000 l. Dette har ikkje vore serleg vellykka, dei har stort sett dødd på ettervinteren uansett kva eg har prøvt. Kan tenke meg å prøve med høgre temperatur, i staden for 5-8 grader kanskje 12-15 grader?? Er det nokken som har erfaringer med dette? Eg må sjølvsagt fore då, og det går med meir strøm, men hvis eg kan berge fisken er det verdt dette. Har vanlegvis ca 10 små fisker i eit kar.

hans-ole

Si litt om hvordan du har gjort det
Filtrering/ vann bytter/ temp/foring osv for dette er ikke noe problem vanligvis så noe galt må du ha gjort

Temperaturen har nok ikke tatt livet av dem. Jeg ville tenkt at du enten har for dårlig vannkvalitet, eller en parasitt. Jeg ville sørget for filtrering og vannbytter. Samt å få sjekket med skrapeprøver om du har parasitter. Så ville jeg foret forsiktig feks en til to ganger pr uke etter matlysten.