Koi-yngel

Helt enig med Øivind her, hobbyoppdrett er noe av det mest fascinerende med hele hobbyen..
Det som overrasker meg mest, er at etter å ha prøvd litt selv, og vært i Japan og sett jobben de legger ned i dette, så har jeg mer forståelse for høye priser på virkelig fin koi.
De er så sjeldne, og det ligger så mye jobb og erfaring bak det å kunne produsere mange gode koi hvert år, så hadde vi drevet med dette i Norge ville de kostet 4 ganger så mye. (Timelønna for en vanlig arbeider er ca 4 ganger her, i forhold til i Japan)

Active Member
Må innrømme at det er veldig spennende!
Håper og tror at jeg har nok gjemmesteder til at noen klarer seg!
Har sperret av ei grunne med stein☺
Blir moro å se hvordan de utvikler seg!

hans-ole

810DD4A7-D515-4A9D-95B9-32C654DBCB61.jpeg

Jeg kjører en stor elefant fot som filter ( luftdrevet filter)

Vis vedlegget 14736

Jeg kjører en stor elefant fot som filter ( luftdrevet filter)
Dette ser jo helprofft ut 👍

Hvor gamle er de når man kan se antydninger til tegninger?
Det spørs på både vekst, alder og type. Kohaku begynner man å se antydning til mønster ved ca 3-4cm. Og det kan de bli etter kun 3-4 uker hvis de har helt optimale forhold

Active Member
Mine er i dammen,men har en beskyttet plass på grunna. Kan noen klare seg uten ekstra stell tror dere?

Ja i dammen min klarer det seg alltid 10-20 stk frem til jeg fanger de inn på høsten. Det er som regel de mørkeste chagoi/magoi fargede som overlever.

Det varierer enormt mye fra år til år, og innad, men fra 5 til 10cm

Active Member
Har fortsatt mye yngel i dammen 👍
Lyse ensfargede er klart størst.
Synes de er vågale, men de er veldig raske👍😋

Hvis du har hatt flere leker vil det være stor forskjell. Jeg hadde lek i dammen igjen nå for to dager siden, men tror de vil bli spist av de 2.mnd eldre yngel i dammen. Småyngel er ganske glupske på enda mindre yngel.

Active Member
Er det mulig at jeg kan se gulfarge når de er 2cm?
Hadde to yamabukier i lek.
Synes også jeg kan se litt tegninger på noen mørke😊

Active Member
Det er herlig med eksperter å spørre om tips og hjelp👍🥰
Ble irritert på morgenen i dag! 7 gullfisk i full lek på samme plassen som yngelen er....