koi tur til Japan Februar 2020

Det er idag 4 uker til 7 personer setter kursen mot soloppgangens land.
Vi reiser fra Oslo 22 februar og er tilbake 29 februar .
2 tonn Flyfrakt er allerede reservert til Oslo 14/2, med litt hyggeligere fraktkostnader en sist år.
Det er litt risikabelt å resservere 2 tonn på fly så tidlig, men vi begynner å få litt erfaring med denne importen og da får alle litt rimeligere frakt.
Vi fikk idag også melding om at det ikke er snø i Niigata, noe som er høyst uvanlig i slutten av Januar . Normalt kommer det enorme mengder i desember og januar , mens våren kommer tidlig i mars.I 2011 og 2012 hadde vi 2-3meter snø.
Værgudene kan en ikke spå, så kan jo komme masse snø enda, men det vil tiden vise.

Det er mye ønsker om dagen, men fremdeles 2 uker til butikkene kan gå inn og reservere sine kasser med levering 14 mars.
Alikevell er det resservert et par hundre koi som oppdrettere rundt har lovet og holde av til Norge.
Dette er stort sett spesialkasser (SP) . Vanlige »billig» kasser reserveres ikke.

På tur i år reiser
Rino,Thore,Geir,Ottard,Martin,Kjetil og Øivind

Tropex Drøbak

Dersom du ønsker enkelt koi eller hele kasser, vil jeg sterkt anbefale og kjøpe disse med karantene hos butikken du handler av.
Det er ikke noe i veien for å ha den hjemme i egne tanker om vi melder adressen inn på deg hos mattilsynet.
Men første fase etter frakten er kritisk og fisk bør behandles mot parasitter som ofte får en oppblomstring etter stresset som påføres under frakt.
Av denne grunn anbefaler jeg å være tidlig ute og snakke med butikken og avtale type hjelp eller tilsyn.
Driver du butikk innen akvarie / hagesenter / koi og er litt usikker på regler og anbefalinger er det bare å ringe meg på 93001654, men gjør dette før jeg drar, blir ikke mye på tlf under turen.

Til slutt vil jeg oppfordre dere som sitter hjemme og er litt nysgjerrige på noen av oppdrettere sine Fisk eller helse om og legge ut her på tråden , så kan en av oss på tur kanskje ta en videosnutt om vi er innom rett oppdretter og få ut her .
Er du F.eks interesert i en video av tosaiene ( småfiskene ) til Yamasan , få ut et ønske her og en av oss poster video her under turen.

Å plukke en bestemt stor dyr fisk på bestilling syntes jeg er vanskelig , men send gjerne bilder så vi kan se hva du ønsker, så får vi holde kontakt under turen.

Butikker som reiser bort denne gangen for å håndplukke større fisk er Koidammen, Jessheim og Tropex88899D43-BA84-4F50-9764-208891997BAB.jpeg

Ottar Bang

Det er idag 4 uker til 7 personer setter kursen mot soloppgangens land.
Vi reiser fra Oslo 22 februar og er tilbake 29 februar .

På tur i år reiser
Rino,Thore,Geir,Ottard,Martin,Kjetil og Øivind

Tropex Drøbak

Butikker som reiser bort denne gangen for å håndplukke større fisk er Koidammen, Jessheim og TropexVis vedlegget 13035

Det er nå åpnet for bestillinger til Norge lev 14 MARS .
Tropex Drøbak
kontakt din butikk for nærmere avtale .
Siste frist for bestilling er 29 Februar .

Håkon

Da får dere ha en riktig god tur til Japan. Håper dere også får tid til å legg ut masse bilder, så vi her hjemme får se hva dere finner av flotte koi :)

Valgte Tancho kohaku med mye rødt på hode, da vi vet det røde normalt krymper noe fra et til toåring .
15-25cm .
15cm 1200kr