Klor

Active Member
Har hatt borevann i alle år,men skal få komunalt vann i høst.
Har idag PH på snaue 8.
Vannet fra komunen er på rundt 7.
Må jeg ha filter for fjerning av klor?
Må jeg gjøre noe med PHn?

ragnar

Ph er vel grei. Jeg vil jo bruke skjellsand for å holde Ph stabil? Hvordan er hardheten?
Klor ... lukter det klor? Klor er ikke bra for fisken, men det vet andre her inne mer om..

Jeg ville spurt kommunen om de bruker klor. De aller fleste har sluttet med det for lenge siden.
Om du må gjøre noen med phvil komme ann på hva du har av dam og fisk.Legg ut litt mer info så er det lettere å svare.

Active Member
Har koidam på rundt 15 kubikk.
15 koi på rundt 50 cm.
15 gullfisk på ca 25cm.
3 store iris i dammen.
Trommel filter med biodel. Moving bead.
Screenmatic 90000.

Ja du har relativt mye koi i forhold til vann så her ville jeg ha målt ph relativt jevnlig, for å holde øye med om det trengs å buffre opp litt. Som Ragnar nevner er skjellsand topp til å holde ph stabil, men det kan jo være at du må ha en hel sekk, og med god vanngjennomstrømning/lufting for å holde ph.

Active Member
Kan skjellsand legges i nettingpose og la vannet strømme strømme igjennom /forbi?