Hjelp Syk fisk

hans-ole

Noen som kan si noe om hva som skjer med gull fiska ? Ingen problemer med vann verdier og fiskene har ikje gått sammen med andre fisk her

Ingen synlig tegn på de når de ble kjøpt for ca 1, 5 uke siden men nå har 3 død med samme sår og 2 har slike sår nå og er isolert i eget kar

AB0FBBA1-8213-4154-B7BD-C8157DA949B3.png

991F5D27-8289-48EE-9E6E-06E71FA71985.png

5B335E05-11CD-40EC-ADB5-D6C3F2A3F178.png

8DA287EF-B7CA-426C-A3D1-3C60964D2B21.png

B0EC7164-48C8-4325-A945-2A737BAC6653.png

B90F3EC5-40DA-485E-B4C5-175A6D08E1D8.png

A78EACB0-23D4-4C71-AF6E-77E8D58F667E.png

LarsU

Dette ser ut som en bakteriell sak og jeg hadde behandlet med sårstell. Min erfaring er at dette starter ofte i buk når fiskene ligger mye på bunn der det lett kan overføres direkte til skinnet på fisken, men dette er bare en teori fra min side, da jeg i to tilfeller hadde svømmeblære problemer som resulterte til at fiskene lå lenge på bunn og fikk tilsvarende sår i buken. Du har god vannkvalitet og det er alfa omega, det andre jeg anbefaler er spyle bunnlag for slamrester og rense filteret ofte ved mistanke om høyt bakterielt trykk i dammen og ikke minst vannbytte.
Dette er bare et tiltak jeg hadde startet med så kan årsaken fort være noe helt annet som parasitter etc.

hans-ole

Dette er ny kjøpte fisk i helt ny dam så her er alt rent ingen slam eller gammel møkk her
og vann verdier blir passa på og fiska går ikke sammen med andre fisk er kun disse nye fiska som er i den dammen

Dette er samme problem som blir spurt om her: Sår og fiskedød | Norsk Hagedamforening Tror jeg.
Det ligger antagelig et parasitt eller vannproblem under, men om de er helt nyinnkjøpt kan du ha fått et problem med på kjøpet.
Dra til butikken og se på fiskene som går det om de har slike sår. Og i såfall varsler du eieren. De fleste butikker vil jo da ta tak og prøve å løse problemet.

hans-ole

Dette er ikke mine fisk men en jeg bare prøver og hjelpe som fikk en litt uheldig start på hagedam hobbyen

Ja en slik start kan ta fra de fleste lysten. Er flere "garvede" som nesten har gitt opp etter bakterieproblemer.

Vi har sett på gullfiskene i butikken vår .
Her kunne vi ikke se en eneste parasitt , men vi har hatt noen problem med slørhalene og funnet liknende sår.
Disse ble satt i karantene før helga .
Vi har ca 2000 gullfisk. Ingen med liknende sår her.
Jeg har postet et brev med noe vi bruker mot bakterier her,
Maten skal brukes over 7-10 dager, som avtalt på tlf.

Så bra dere tar tak Ø, siden jeg så vidt har vært innom å drive litt butikk vet jeg hvor vanskelig og kjedelig når det kommer et slikt problem.
Dette ser jo ikke helt ut som de mest aggressive bakteriene vi ser på koi. Har dere noen anelse om hva dette er?

På gullfisk og slørhaler vrimler det alltid av gyro når disse kommer . Men dette er bakterier og kan komme av vannkvalitet ,stress, tetthet eller blanding fra tre oppdrettere, eller en kombo . Umulig å vite . Har rett for og ser hvilken retning det går .