Hei dere. Målte ph i dammen istad og fikk sjokk. 9? Hvordan senke ph?

eidsvold1814

Well-Known Member
ok,som sagt mål hva du har i kranvannet av ph,er den mye lavere syns jeg det er rart hvis du ikke har mur i betong stein i kanten eller lignende i selv dammen,hvis ikke fiskene oppfører seg rart ,som å bare sture på bunn,ikke spise eller annen unormal oppførsel tror jeg neppe måleresultet ditt er riktig
 

mr.tobbs

New Member
Beklager sein respons. Har akkurat målt ph på kranvannet og det er 7 - 7,5. Jeg har betongsteiner langs kanten på dammen, men de er ikke i kontakt med vannet. Duken ligger over den nest høyeste raden og toppraden er oppa duken, men det er klart, når det regner kan det gi noen utslag, men eldri før har det vært så mye. Men fisken ser ut til å ha det bra. Kommer til kanten og gaper etter mat når jeg kommer til kanten. Vannliljene har forresten ikke vokst i vinter. de er litt puslete.
 

LarsU

Super Moderator
Medlem av ledelsen
Trådalger hever pH uten tvil. Hvis du måler tidelig morgen vil pH være lavere en ettermiddagen spesielt hvis mye sol og trådalger.
Jeg innbiller meg at denne svingningen med pH over tid stresser fiskene litt, så jeg bruker konsekvent trådalgerfjerner når sola og algene står på som verst og er veldig fornøyd med det.
 
Topp