Hans Oles dam prosjekt 2019

hans-ole

eidsvold1814

fornuftig nok så har vel du montert varmepumpe,da får du jo 4-6 ganger det den bruker ,alt ettersom hvor bra pumpe du har :)

hans-ole

Ja men har og fukt styrte vifter som desverre hiver mye av varmen ut ser det ut som 🙈
Må kansje prøve og skru de av og kun kjøre luft fukter igjen

Vist du kan føre luften fra viften til der hvor utedelen til varmepumpen står så får du gjenvunnet mye av den varmen .
Du vil ikke ise ned varmepumpen uforholdsmessig fort ved å føre varm fuktig luft inn i kjøledelen da? Og da må jo avrimingsfunksjonen stadig gå.

Med tanke om at detter er luft som er +10-20’c så vil dette fungere bra. Mye av varmen vil bli gjennvunnet.
Vi som bor her på Vestlandet med mye fuktig klima og forholdsvis mildt = perfekt for luft/luft varmepumpe

I år lagde vi marsipanen vår selv, og hjemmelaget marsipan er MYE bedre enn den kjøpte. Prisen på mandler har visstnok doblet seg pga branner i USA der disse produseres. Så da pøser man på mer sukker og kunstige greier i stedet for mandler. Så neste år blir det Koi med hjemmelaget marsipan :)