Hans Oles dam prosjekt 2019

En morsom greie med Pistia er at man ikke er helt sikre på hvor den opprinnelig kommer fra, man har funnet fossilt pollen fra planten i både Sør-Amerika og Afrika. Nå finnes planten omtrent over hele den tropiske delen av verden. Noen steder er den et stort miljøproblem da den gjør det ufremkommelig på elver, og den dekker kilometervis av elvene. Dette er litt morsomt å tenke på når man ser plantene bli solgt for nesten 100kr pr stk når det er store fine eksemplarer :)

hans-ole

Trur ikje det er mange som kjøper disse til 100kr stk jeg selger ca 100l-150 med pistia i året for 100 kr for en god porsjon 30-40 stk kommer litt an på størrelsen.

Men jeg fikk plutselig se pistia til salgs hos en hageland butikk k sommer 389kr for 6 stk og råtne og stygge var de og til og med

Gullfisken

Member
Ble en tropex tur igjen 😂så ble litt mere greier som vanlig

14 nye vannliljer ( 8 til meg)

Vis vedlegget 14717

Vis vedlegget 14718

Vis vedlegget 14719

Og endel sump planter må man jo hele tiden kjøpe 23 stk ( 12 til meg )

Ellers ble varebilen for liten men til slutt fikk vi igjen dørene etter noen ompakinger😂

Vis vedlegget 14720

Vis vedlegget 14721

Så gikk turen innom et vann for og plukke med en sekk med planten krepse klo og noe frogbit og div andre planter 👍

4 plantesentere ble det stopp på underveis så da fikk jeg meg noen nye hostaer og div og👍

Lang dag og masse arbeid når man kom hjem og dagen etter 😂

Takk tropex ( Øyvind) for nok et hyggelig besøk og god service og bra priser 👍
Ps som vanlig glemte jeg noe så kommer en bestilling en av dagene 😂👍
Ser her at du har vannliljene oppi disse perforerte korgene slik at røtter får bedre spillerom? Og ingen plantejord beregnet til dam heller? Samboeren har kjøpt på plantejord for dam og lagt stein på toppen i plantesekk for tyngde.Skulle flytte på en vannlilje - tok den opp av dammen og da rant det en brun saus fra denne.... alle plantene er i disse plantesekkene. Nå er dammen tungt brunfarget. Kjører på med luftesteiner og aktivt kull i bekken så det har blitt bedre. Blir plantene like bra uten damjord? Har du erfart det samme som oss?

Ja ikke ha jord /leire i dammen

Så lenge du har fisk i dammen så vil de gjødsle plantene og plantene vil fungere som et filter

Enda være er problemet når du får Støre fisk for da begynner de og rote i plante kurvene etter insekter og griser til dammen med leire/jord

Hos meg er alt plantet rett i Stein om det står rett i dammen eller i kurver

Ikke plant i plante poser de blir for tette for røttene er min erfaring gror bedre i kurver 👍

Gullfisken

Member
Ja ikke ha jord /leire i dammen

Hos meg er alt plantet rett i Stein om det står rett i dammen eller i kurver

Og der ble mistanken min bekreftet. Skal vise henne dette da vi har vært uenige på dette. Men uerfarne som vi er så ble vi enige om den plantejorda beregnet for dam..
Her er et bilde før jeg kjørte på med luftesteiner og aktivt kull.

hans-ole

Jeg syntes ikke fiskene er så interesserte og spise som de pleier så målte alle vann verdier for sikrets skyld og alt var i skjønneste orden der

ragnar

Maten til fisken min blir liggende ei stund, de er godt født med alger og naturlig føde i dammen. De får en kopp med mat om dagen.

hans-ole

De har vært raske til og komne og spise og helt ville men den siste 2-3 ukene virker det som matlysten er borte ( de spiser men i et veldig rolig tempo og ingen smatting lenger)

Hvordan oppfører fiskene seg vis det er for lite oksygen i vannet ?

LarsU

Hvordan oppfører fiskene seg vis det er for lite oksygen i vannet ?
Har du trådalger i dammen? Mål pH kveld og morgenen, med trådalger vil pH være høy om eftan og normal om morgenen, dette gjør fiskene apatiske. Hvis dette ikke er tilfelle så er mulig parasitt som plager fisken, rens filteret ofte og gi fiskene friskt vannbytte.

hans-ole

Alle fiska oppfører seg vanlig ingen hopping eller kløe osv ingen tråd alger her kun ar de ikje har samme mat lyst men de spiser opp alt sammen men deg går rolig for seg ikke helt vilt som før
Skal ta eg stort vannskift og rense filtra og se

hans-ole