Fordamping av vann

Hei der
Jeg har laget meg en dam med to bekker og har fylt vann for 4 uker siden. Jeg har en lekkasje som jeg fortsatt ikke har funnet men vet jeg har den i en av bekkene mine. Jeg lurer nå på hvor mye vann man kan regne med fordamper? Jeg har en overflate på ca 60m2.
Jeg har mye kant arbeid igjen men vil helst finne lekkasjen først
Hilsen Sandraimage.jpg

Gullfisken

Member
Han karen her har en god forklaring på fordampning. Har en bekk jeg også og de er hovedsynderne til fordampning.

I Norge vil det være normalt om det fordamper fra 0 til 2cm i løpet av ett døgn.
Vind, temperatur og luftfuktighet bestemmer mest.
Hvis du ikke vet hvor det lekker kan du skru av bekken ett døgn og se om det blir mindre. Bekker er ofte kilden til lekkasjer, fordi bretter og folder kan være kanaler hvor vannet renner ut.

New Member
Takk.. blir passe sprø. Har slått av og på begge bekker. Det sto stille en stund og så var jeg nede 1 cm igjen. Derfor tenkte jeg på dette med fordamping da det har vært varmt. Jeg skal se på YouTube til Ozpond det er han jeg har laget filtrere fra. Har ikke sett denne. Takk gor svar

New Member
Bra YouTube…. Ble roligere mulig jeg bare har naturlig fordamping😂😂😂 har tatt opp bekkene 2 ganger og begynner å blir lei.

Ja det fordamper en god del vann :) Men det er litt morsomt å legge merke til hvor mye det varierer. Særlig ved litt vind og sol.

Gullfisken

Member
Ja jeg og roa meg litt etter jeg så denne videoen av osponds. :) Ser den sitteplassen du/dere har laget med bekken som renner rundt den og en steppesten for å komme til.Det kommer til å bli utrolig fint. Gleder meg til å se bilder når du er i mål. 🙂