Fondammens damm og filter

Harald Vågene

Bilde av filter: Eg er imponert! Eg har ein dam ute på 6-7000 liter, gummi i botn og 2-3 vannliljer. Her danner det seg mykje slam, og filteret er ganske så fullt av dritt sjølv om eg tømmer en gang midt på sommeren også. Filteret skal klare 12000 liter.......... Der er bjørker rundt, men det er jo ikkje før seint om hausten at det dett nokke serleg lauv av dei. Har du eit godt råd?

Harald Vågene

Et bilde av filter som ikke har hvert åpnet siden April :D Eneste filtere i gullfisk dammen som er på ca5000l :D
Der går det ca35 mindre gullfisk :D Her gjør planter og småkryp jobben :D

Fondammen

Nå har jeg en bekk og masse planter .jeg støvsuger dammen vår sommer og høst og får vekk løv og planterester og har god kontroll på vannverkene og ikke så mye fisk i gullfisk dammen 😊

Om vinteren er funksjon viktigere enn utseendet 😀 Snart kommer kanskje, eller forhåpentligvis ikke, men kanskje snøen og dekker til både hus og dammer.
Godt å ha alle fiskene under tak!