Filtrering til overvintring av gullfisk i akvarium

hans-ole

hva mener dere vil dette bli bra nok ? Eller ville dere gjort det annerledes ?

Har og brukt grovskjellsand som bunndekke

Sist redigert:

Toppclear 5000 er på 10liter med div medie. En blåtønne er vel 200liter .
fyller du den med medie og lager en fungsjonell rense måte har du 20x bedre filter

hans-ole

Toppclear 5000 er på 10liter med div medie. En blåtønne er vel 200liter .
ja jeg vett men har ikke plass til en blå tønne ved akvariet i kjelleren( begynner og bli veldig fullt med 8 akvarier og inne dam og skilpadder osv )

Tenker at det spørs litt på temperaturen du kjører med også. Mest fordi de vil vokse og trenge mer mat og mer filter jo større de blir.
Klarer du å holde temperaturen under 10 grader vokser de veldig sakte og ting kan gå helt fint :)
Har du 20 grader hele vinteren vil vel fiskenes vekt dobles i løpet av vinteren og belastningen på filter og vann vil dobles.
Ellers høres det ut som om du gjør de rette tiltakene med skjellsand for å stabilisere ph og mer filtermateriale

hans-ole

de kommer til og gå i ca 22 grader det er rom tempen i kjelleren så får kjøre på med 200 liter k1 og en stor filter mate til og moderat med mating

burde jeg evt kjøre luft i k1 eller ikke?

Jeg ville brukt luft i K1, ellers vil vannet finne seg en vei og etter hvert lage en "tunnell" i K1 mediet.
Et alternativ er å kjøre dryppfilter gjennom stillestående K1 filter.
Men dryppfiltre bråker litt og krever plass over karet. Så jeg ville nok gått for et "moving bed" filter, og tilsatt luft.

LarsU

Et alternativ er å kjøre dryppfilter gjennom stillestående K1 filter.
Ved å bruke luft i k1 medie skaper kun biologisk effekt, man kan lett bruke k1 statisk da det også gir en hvis filtrerings effekt, som beskrevet over med tunell i medie kan jeg ikke dokumentere, men min erfaring i innekaret med statisk k1 fungerer veldig bra, da har jeg sive som blander vann og luft i forkant.
Dryppfilter har jeg dessverre ingen erfaring med, men har hørt at for eksempel clarity fjerner proteiner via skumutskiller pluss at det virker biologisk selvklart.

hans-ole

Normalt fyller man ikke en beholder som skal ha K1 helt full, siden den skal ha plass til å rotere, men hvis du bygger den spesielt for å kunne være stille så vil dette kunne fungere uten å lage tuneller.
Feks har jeg stengt K1 fra å komme opp med et nett, og så kjørt vannet nedenfra og opp, og da får du ikke dette problemet.

hans-ole

Hva trur du evt om Og dele det 250 liter akvariet i 2 med en skillevegg som vannet må igjennom i bunn eller topp og ha statisk k1 på en side og i bevegelse på andre siden ?
Eks vann inn på k1 i bevegelse med luft og igjennom /under skillevegg og opp igjennom statisk k1 som blir holdt nede med filter mate og over renner ut i akvariet?

Høres jo bra ut det :)

LarsU

Tror jeg hadde satt pris på å slippe med å se filtermedie og betrakte hele akvariet i stedet😜