Et bittelite "mirakel"

Opplevde noe i går som jeg tror må være ganske sjelden.
På nedsiden av huset (og dammen) har jeg satt noen humleplanter som jeg har pga en annen av mine hobbyer, ølbrygging. Når jeg inspiserte disse etter nye skudd i går tittet det frem en liten salamander fra vinterhiet sitt. Litt jordsmuler på seg og med glippende øyne mot vårsola :)
Denne skal nok opp i dammen og legge egg.
Hva er sjansen for å se disse akkurat når de kommer ut av jorda etter vinterdvalen? Ganske sjelden man ser de utenfor vannet i det hele tatt.
Artig liten "våropplevelse" hvertfall.
sala.jpg

Kanskje ikke mirakel, men jeg ble overrasket enda en gang denne våren.
For noen dager siden når jeg gikk langs dammen så jeg en skygge som pilte inn mellom noen steiner.
Og etter litt titting kom det flere skygger. Yngel fra i fjor..
Og i høst gjorde jeg ikke noe med dammen. Den har bare ligget der uten noe ekstra varme, luft.. Ingenting.
Og det har vært en meter med snø, og sikkert 50cm med is, og den lengste vinteren i "manns minne".
Enda svømmer det 10-15 små yngel på ca 5cm rundt der.
De fleste er mørke magoi, og noen chagoi/soragoi lignende. To stk ser ut som har noe kohaku/showa gener.
2018-05-12.jpg

Håkon

Imponerende at de små har klart seg ute denne vinteren :) Det hjelper sikker godt på at dammen din er så stor.