Ugiftig materiale Slange/rør

hildej

New Member
Noen som har tips ti meg om rimelig ugiftig slange jeg kan bruke for å føre vann til vannfall. har en liten hagedam.
Trenger minst 20 meter så ser det blir dyrt om jeg skal kjøpe fra dam nettsider.

Litt usikker på diameteren for jeg vet ikke om noen av pumpene jeg alt har vil funke men da får man vel kjøpt en duppeditt som tilpasser isåfall. andre tips i forhold til hva som funker generel og ikke funkert tar jeg også gjerne imot.
Jeg har ingen behov for å oppfinne kruttet på nytt. :)

mvh
Hilde

KirstenK

Kasserer
Hvor kraftig pumpe snakker du om? hvor mye vann skal det gå igjennom.. Skal den holde noen år, og gjerne da kunne graves ned litt, så burde du ha en trykkslange. Finnes i størrelse 25 mm, 32 mm, 40 mm og 50 mm. Til normale pumper. Fra 45 kr pr meter til 128 kr pr meter. ( Tropex.no og Aquaworld.no )

Om du vil ha noe som er billigere og overlever at den kan gå litt lekk ( er ikke så glad i sol ), så kan kjøpe Flexislange. Litt forskjellige priser, men pleier ikke koste så mye. Bare pass på å ikke knekket den. Går lett små huller.. Spør på Tropex og Aquawold

Stian

Jeg opplever at billige løsninger blir fort dyre når det kommer til dam. Ville anbefalt å kjøpe noe som er i god kvalitet så du ikke får teøbbel. Ingenting som kjør en artig hobby/interesse sur som når det blir et ork fordi timg skjærer seg. Bedre å kjøpe noe som er laget for det du skal bruke det til....

Og kjøp større slange enn du tror du trenger.

KirstenK

Kasserer
Jeg ble våt fra topp til tå i dag, pga jeg trengte tappe ut hele dammen min i dag.. Flexislangen fra i fjor var nok lang, men klarte å knekke på 2 steder etterhverandre. Dagens dusj. Det var bare å begynne skjøte trykkslanger med tape.. Trykkslangene holder år etter år i allefall.. Og det er bedre å kjøpe en større størrelse enn den man tror, sliter ikke på pumpene og får et fint vannfall :D

Slanger fåes i alle størelser å kvaliteter .
Her er det viktig å kjøpe rett kvalitet .
Skal du grave ned igjennom hagen anbefaler jeg å bruke en god formue med en gang .
Limeslange er den kraftigste jeg kjenner , ellers vet jeg TESS er slange eksperter .
På Biltema får du mye slange for pengene , men oftest faste mål som 10meter .

Dimensjon er viktig .
Her er ca anbefaling dimensjon på slike dampumper vi bruker, med lavt strømforbruk .
1000 liter pr time 20-25mm
3000liter pr time 32mm
6000liter pr time 40mm
10.000liter pr time 50mm
20.000 liter pr time 63mm .