Reodor damvarmer 1000w = kr 99,-

I dag har jeg igangsatt oppvarming til ny fisk kommer .
Vi trenger 3-4 uker med litt god oppvarming under karantene .
Som sikkert endel vet er vi ikke spesielt imponert over varmere som er til dam .
Vi tror problemene skyltes dammer med mye Jern eller Salt .
Vi har prøvd flere typer oppigjenom men hos mange ryker varmelelementene for raskt .
I tillegg er disse svært dyre , så det bør funke endel år før elementet bør byttes .
Jeg har derfor laget noen reodor 1000w varmere av denne vannkokeren til 99kr
Og noen 2000w til 199kr
Vannkoker står på kanten og jeg bruker en akvariepumpe fra hylla til 199kr som pumper vannet opp i vannkokeren.
Skulle pumpa stoppe, vil vannkokeren koke og da bryter den automatisk .
Det gjorde ikke heteren til 3000kr 😀, den smeltet om den var feilmontert .

Sist redigert:

eidsvold1814

Jammen godt det er kombivern med jordfeilbryter på dette anlegget😁morsom løsning,vi får håpe fiskene ikke blir kokt til slutt:)

Er det det ja , det var godt å høre 😀
Pr nå er jeg ikke redd det koker , men temperaturen stiger 2-3 grader pr døgn , men dette vil nok bremse opp når forskjellen mellom luft og vanntemperatur blir stor .
Jeg frykter det blir mye damp , men sånn må det være til solen gjør jobben selv .
Det er godt merkbart at solen gjør bedre jobb nå en ved juletider.

Torstein

Jada, måtte til å rigge, temp i vann i usiolert garasje 10 grader. I morgen 15!
Takk for tips.
Har fikset systemet slik at lokk er på, for å hindre tørrkoking.

Fikk ikke lastet opp film. Hvilket format er lovlig, prøvde avi og mp4: Den opplastede filens filendelse er ikke godkjent?

Her er filmen
tror lyden forsvant... men ikke så viktig ;-)

Kreativiteten er det ikke noe å si på ;) men håper ikke elkontrollen kommer på besøk akkurat nå, synes vel ikke dette virker så farlig med dagens vannkokere, men i "gamledager" var vannkokere og kaffetraktere det som lagde flest branner i Norge. Så kjøp ny kaffetrakter er mitt råd.
Hvis man vil ha dette termostatstyrt kan en liten vanlig 100W akvarievarmer koblet til en master/slave kontakt gjøre susen.
Jeg har brukt et slikt oppsett hvor en varmekolbe styrer en vanlig varmtvannskolbe, eller en vifteovn.
Dette er en slik kontakt jeg har brukt.
68871.jpeg

Sist redigert:

Jada, måtte til å rigge, temp i vann i usiolert garasje 10 grader. I morgen 15!
Takk for tips.
Har fikset systemet slik at lokk er på, for å hindre tørrkoking.

Her er filmen
tror lyden forsvant... men ikke så viktig ;-)
Som du sikkert har sett jobbes det for tiden "bak kulissene" med dette forumet, så derfor er ikke alt på stell hele tiden. Det hender forumet er nede til tider også, men vi håper at dette snart er på plass.