Pumpeført sieve

En tråd i 'Nybegynnerspørsmål' startet av sage, 21 Mar 2017.

1. sage

16
    Hei noen som har erfaring med pumpeført Sieve.
    Vurderer og kjøpe en for å sette framfor et rekkefilter, for så å ta ut børstene og erstatte de med fex matter. Ser at sieven har en 200 Micron sil.

2. Arne

Arne Administrator

20 Des 2009
    181
    63
    Yrke:
    Jobber med noe tekniske duppedingser, alt fra tegn
    Aurskog ca 4 mil øst for Oslo
    Jeg har ikke spes erfaring med pumpeført sieve, men kan gi et tips ang bruk av Sieve rent generelt.
    Hvis du legger en åpen UV-C enhet under sil-delen vil sieven fungere mye bedre.
    Problemet til siever er at de gror igjen med bakterier mellom sieveplatene, og det hjelper lite å skrubbe over fordi bakteriene som også sitter på undersiden bruker noen få timer på å gro til sieven igjen.
    Hvis UV-c lampen ligger å bestråler undersiden gror den ikke igjen på ukesvis.
    MEN det er på plass med en advarsel også. En UV-C lampe er ikke å spøke med, den kan ødelegge synet ditt på få sekunder.
    Så dette må monteres på en slik måte at ikke strålene skader noen.
    Det beste er å utstyre sieven med et lokk og bryter til UV-C slik at den skrur seg av når du åpner lokket.
    En åpen UV-C får du ikke kjøpt over disk ferdig satt sammen fordi dette er ulovlig å selge, men du får kjøpt deler som gjør at du kan sette det sammen til et system, bare sørg for at det gjøres av en fagperson.

3. eidsvold1814

4. sage

16
    Faktisk denne sieven jeg har sett på Eidsvoll. Mener selv at dette må være bedre enn børster. Men har lest at tetting av risten kan være en utfordring. Nå er dette tenkt til enn innedam så alger blir ikke et stort problem.

5. eidsvold1814

EIDSVOLL
    alger som om gror risten vil man vel få litt av inne og,ellers er alltid fornuftig å ha en bypass/overrenngsutgang hvis silen tetter seg,og det kan du lage til på denne:)

Vedlagte filer:

Sist redigert: 22 Mar 2017
  6. sage

16
    Eidsvold var det inne eller ute du monterte denne, og hvordan vil du vurdere silingen. blir det bedre enn fex børster, eller blir bare møkka brutt ned til enda mindre partikler, most/presset igjennom silen, og tåkete vann som resultat. Pumpa moser jo opp avfallet litt før det evnt havner i silen.

7. eidsvold1814

EIDSVOLL
    tar jeg ikke feil er silen på denne samme størrelse i micro eller my eller hva det heter:),som på andre siever fra samme produsent,den er montert ute på en dam uten fisk så skal ikke uttale meg om hvordan fiskebæsj f.eks blir etter å ha gått gjennom en pumpe,men det lille jeg har sett,siden den er montert 8mil unna,så stopper den fin skiit i allefall,en liten tro nederst har den også som du kan se til og samle opp litt skit,noe jeg syns er en fordel når silen begynner bli litt tett,at ikke skiten samles i bunn av silen fra første stund,håper du forstår den litt dårlige forklaringen min kanskje:)er nok ganske så sikker på at de fleste siever fjerner mer skit en børster:)

Del denne siden