Planlegging av hagedam på nordmøre.

En tråd i 'Konstruksjon dam/filter' startet av Tenyrafar, 15 Feb 2016.

 1. aimar

  aimar Betalende medlem

  Reg.:
  20 Jan 2010
  Innlegg:
  93
  Liker mottatt:
  6
  Poeng:
  8
 2. Tenyrafar

  Tenyrafar New Member

  Reg.:
  8 Feb 2016
  Innlegg:
  15
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  1
  I utgangspunktet tenkte jeg mer på om noen hadde noen tips i forhold til arbeidet med å faktisk plassere steinene, men steinlim er et veldig godt forslag jeg skal ta til meg. Bruker i utgangspunktet touch 'n foam skumming mellom, men tror ikke det er dumt med litt ekstra hold, særlig når jeg skal begynne med fossefallet :)

  Edit: under de underste steinene er det damduk, vel, med fiberduk bitter mellom steinene og duken for å beskytte. Men fortsatt greit å lime stablede steiner med steinlim.
   
  Sist redigert: 14 Mai 2018
 3. Tenyrafar

  Tenyrafar New Member

  Reg.:
  8 Feb 2016
  Innlegg:
  15
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  1
  Tiden går.. er godt i gang med kantlegging til tross for at jeg måtte ut å finne et sted å skaffe brukbar stein. Måtte stable opp en side først for å kappe av duken der -ene siden av duken var beregnet for å kappes av og skjøtes på til fossefall. Har nå fått gjort dette -denne gang med vesentlig mindre folder! Har nå fått fylt dammen såpass opp at det er på tide å ferdigstille skimmeren.

  Her ble jeg nødt til å tenke meg om fordi: jeg har en skimmer med en åpning på ca 15cm, men jeg har også en utvidelse liggende for hånd som kan utvide åpningen til 36cm bredde.

  Hvis jeg skrur på utvidelsen så vil det derimot bli vanskelig å f.eks skjule skimmeråpningen bak steiner fordi jeg har satt skimmeren rett ved ringmuren jeg støpte rundt, noe som i utgangspuktet gir meg 20cm flate foran skimmeren å f.eks sette stein på -5cm hvis jeg setter på bredere munnstykke.

  Da tenkte jeg å høre om noen her har noen formeninger om hva som er mest fornuftig her, er et bredere munnstykke såpass relevant at jeg bør ofre muligheten til å skjule skimmeråpningen? Er standardåpningen på 15cm god nok? (å grave opp hele rørsystemet til skimmeren for å flytte den bakover er ikke aktuelt! :) )

  Forresten, må eventuell frontrist monteres samtidig som resten? Eller kan den skrus på etter at jeg har ført skimmeren gjennom duken? Har ikke kjøpt inn frontristen enda:

  https://www.niigata.no/products/skimmer-standard

  https://www.niigata.no/products/frontrist-til-skimmer-std
   

Del denne siden