Når bør koien taes inn. (garasje med kar til koi)

En tråd i 'Koiprat' startet av Ozcar, 15 Okt 2017.

Stikkord:
  1. Ozcar

Hei

Har hatt koi i 3 år nå. Ca 8000 liter dam og 95 cm. på det dypeste. Resten av fiskene er gullfisk ca. 25 stk. Koien har blitt ca. 30 cm. nå, og jeg lurer på om koien må inn for vinteren? Er de for store for å overvintre i år (det gikk fint i fjor, men da var de mindre)? Legger styrofoamplater over dammen med 40 x 40 cm. hull og luftesten og varmekolbe opp i.
    Har stort kar i garasjen som de kan være i, med luftsten. Og må jeg mate dem hvis de er i karet. Det vil være ca. 8 - 10 grader i garasjen.
    Tips?

2. Øivind i Tropex

Sentrum av Tropex City.
    Hei Ozcar og velkommen til forumet
    Bra du spør om dette fordi det er nok mange som lurer og her er det forskjellige erfaringer å råd .
    Dette er mine råd :)
    Jeg tror den beste måten å holde koi igjennom vinteren er å ta disse til en tank i garasjen , mate minimalt og filtrere vannet . Selv om det er kaldt .
    Det er forskjellige erfaringer om dette , alle med mye fisk må filtrere eller bytte vann jevnlig , mens dere med mye vann og lite fisk kan la disse overvintre utendørs under isen kun med luftpumpe eller varmekolbe .
    Hva er mye og hva er lite fisk ? Da mener jeg 1 kg fisk på 1000liter er mye fisk.

Jeg er helt sikker på at det dør mest fisk om vinteren av dårlig vann, ikke av kaldt vann .
    Sjekk derfor amonia og nitrit . Hold pH på rundt 7

På forsiden på tropex.no ( se venstre side langt ned ) kan du legge inn lengder du har på fiskene dine og regne ut hvor mange kg fisk du ca har i dammen .

3. Øivind i Tropex

Sentrum av Tropex City.
    Skal du forøvrig fore fiskene i garasjen igjennom vinteren er det viktig å bruke fiskemat som kan fordøyes i kaldt vann og ikke søpler for mye.
    Dette foret kalles høst og vår for eller whetgerm .

4. Ozcar

1
    Takk for kjapt svar. Da tar jeg koien i garasjen og steller med den der i vinter. whetgerm er kjøpt inn. :)

5. Ozcar

Bør jeg ta dem inn nå?

6. Øivind i Tropex

Sentrum av Tropex City.
    Så på eposten din at du bor et sted der det er ganske mild vinter , så helt nødvendig er det vel ikke enda .
    Men som alltid kommer vinteren brått og uventet .
    Uansett kjedelig å ta inn etter isen legger seg , så sett av tid en dag med godvær . Da er det litt hyggeligere .

7. Ozcar

Takk takk

8. Torild

Torild Betalende medlem

3 Mai 2016
    21
    11
    3
    Kjønn:
    Kvinne
    Vikersund
    20171101_111657.jpg

Hei.
    Er også ny her og synes det er kjempeartig med hagedam og fisk.Har i disse dager satt noe fisk inn og latt noen være i dammen. Vi fikk mye yngel i vår og håper på at vi skal klare å holde liv i dem både inne og ute i dammen. Inne har vi satt yngelen i en ødelagt fryseboks som vi har tettet og satt luftstener i ,og våre 6 koi og 2 gullfisk har fått plass i en 1000l plast vanntank som er skjært åpen i toppen. I den står det et type kunstig gress som det går luftstrøm gjennom. Skulle være bra også for å få god bakterieflora.
    Temperaturen i rommet skal holdes på ca 6-8 gr. Skal filtrere vannet etter behov.
    Ute har vi laget en flytende isopor kasse over det dypeste i dammen (90 cm) og inni den en sirkulasjon/luftpumpesak som holdes flytende med en isoporkule på toppen.
    Da er det bare å håpe på at Kong Vinter ikke blir så streng. Men vi har lovet oss det, at hvis dette går bra så er det bedre og lettere at fisken forblir i dammen. Det var nok veldig påkjenning for fisken å bli jaget for å bli fanget. Eneste fordelen for oss var at pga kaldt vann så beveget de seg ikke så fort.
    Bilde av dam og litt "Reodor opplegg" og hvordan den "hengende" luft/sirkulasjons innretningen ser ut. Skal holde det isfritt ned til -20.

Vedlagte filer:

Del denne siden