Lover og regler

KirstenK

Kasserer
58,2 kvm.. Det betyr også at naboen har regnet riktig..

Jeg synes også det burde vært ikke søknad og nabovarsel på dammer som bare er et hull i bakken, med damduk over. Er jo ikke støpt..
 
Sist redigert:

Arne

Administrator
Man slår jo ikke sammen pumpehuset og dammen. Pumpehuset er jo et lite bygg som ikke er søknadspliktig, men meldepliktig.
En dam kan man jo skrive hvor stor den er i en melding, men det har jo ingenting med om man må søke eller ikke. Om en plen eller et blomserbed er på 300kvadratmeter er den ikke søknadspliktig. Og dette er han fyren i kommunen din enig om Kirsten, han vil bare ha et skjema, som riktignok heter søknad, men som er det man kallte melding i "gamle dager".
Så du må bare snakke pent med naboen, og for å gjøre det enklest mulig (selv om jeg mener det er urelevant) finne ut hvor grensen ligger og måle avstanden og tegne opp på et kart/skisse anlegget. Sette opp et godt gjerde og dokumentere med noen bilder.
 

KirstenK

Kasserer
Jeg skal gjøre mitt beste.. Til helgen så skal gjerdet få førstehjelp, og mere stolper..
Jeg har hele tiden også trodd at jeg måtte måle ut hele tomten på nytt, for at naboene skulle bli fornøyd, men jeg kan vist måle bare et punkt også, og da blir prisen en helt annen.. Fra 16000,- til 2-3000...
 
Sist redigert:

Øivind i Tropex

Well-Known Member
KirstenK; Jeg synes også det burde vært ikke søknad og nabovarsel på dammer som bare er et hull i bakken skrev:
Nei nei nei :)
Dette har ingen ting med betong, høyde eller type byggematriale.
Ei heller full byggesøknad i Tek10 .
Som jeg har påpekt flere ganger .
Dette er en enkel søknad eller melding som dere kalder det .
Et søknadskjema der dere skal forklare , skisse dammen og beskrive dam og type SIKRING . Gjelder for basseng som er dypere en 20cm .
Årsaken til at denne søknaden er at du skal bygge en "godkjent" hindring for barns sikkerhet.
Utenfor tettbebygde strøk kan du også få tillatelse uten gjerdet, særlig om det lages grunne soner langs kantene .
Dette har jeg sett godkjente søknader på F.eks hos kunde i Seterdalen.
Jeg er faktisk enig at dette bør være søknadspliktig pga sikkerhet i boligstrøk der barn ferdes. En koidam er uten tvil et trekkplaster for barn.
Du skriver at du vil slenge uti et tau så du kommer opp selv om du detter uti. God ide :D, men da kan vi være enig i at dette er minst like farlig dam som et svømme basseng , baseng har ofte en trapp å gå opp :D
Har du en treåring og naboen bygger et basseng er det faktisk greit at han pålegges å sikre dette så du slipper å være engstelig for at ungen din klarer å forville seg inn i naboens hage og det er sikring av dammen din essensen i denne søknaden handler om. Andre ting kommer ikke naboen noen vei med .
Han kan trenere saken med tullete grunner og du må avvise dette med begrunnelse.

Ser du skriver at du vil bygge skigard senere, men at du nå skal reparere det midlertidige gjerde.
Begynn like godt med skigarden.
Siden naboen har klaget, vil kommunen med stor sannsynlighet kun gi deg midlertidig tilatelse, dersom du skal bygge skigard siden og dette står i søknaden din.,
Bygger du noe midlertidig gjærde får du kort frist til utbedring av skigard og holder du ikke denne fristen kan du være sikker på at naboen kontakter teknisk dagen etter fristen . Du får da en ny frist for utbedring av endelig gjerdet, og jeg kan tippe at du vil få panikk over den korte fristen for utbedring. Den vil også varsle om dagsmult dersom ikke fristen overholdes, og naboen vil passe på som politi, vær trygg på det.
Du rekker ikke innhente prisoverslg fra fagfolk engang før fristen går ut .(3 uker er mye brukt)
Start derfor med skigard først som sist.
 
Sist redigert av en moderator:

KirstenK

Kasserer
Driver å planlegger og handler inn til skigard/ bakhogjerde nå.


Ser ikke ut som kommunen har noe forlangt høyde når det gjelder gjerde, de sier jeg må bare bli enig med naboen om høyden
 
Sist redigert:

Øivind i Tropex

Well-Known Member
Det syntes jeg var fornuftig svar fra kommunen siden det kun er dere to som er berørt.
Syntes du skal foreslå 120cm og høre hva han syntes om det.
 

KirstenK

Kasserer
De kan gjerne få 150 cm mot seg, og de kortsiden mot mitt hus, men den siden som er mot meg håper jeg på ikke mere enn 130 cm... Spesiellt siden jeg vil gjerne kunne se over gjerde selv, og jeg er jo ikke akkurat så høy.
Kommer til å bestille ny oppmåling av et målepunkt, som tydeligvis er viktig å få i orden for de..
 
Sist redigert:

KirstenK

Kasserer
Mot naboer og ekle pippi`er da ;) Får vel da en kaldusj selv ogda :) Det vil bli så mye gjerder og busker mot naboen at de vil ikke merke noe av mitt lille tjern...Nå venter jeg på oppmåling av en "målepinne", til onsdag, og deretter skal jeg sende inn søknad til kommunen. Kommunen har nå også funnet ut at dammen må/bør være mindre enn 70 kvm..
De to dammene utenom pumpehuset, som jeg ikke trenger å søke på, er akkurat 70 kvm... Jeg håper da tydeligvis på et eller to mirakler...
 

sage

Betalende medlem
Mye styr du har med denna naboen, ønsker meg ikke en sånn en. Her på landet der vi bor, bare bygger vi veranda, vedskjul,dam etc. Noen av oss går rundt med nabovarsel, noe ikke. ingen klager og alle er greie med hverandre!
 

KirstenK

Kasserer
Bor jo nesten i skauen her, tett skog bak, diger åker foran, en og annen hytte her og der.. Og en nabo.. Hadde ikke sånne naboer der jeg bodde før.
Men det hadde også hjelpt med en kommune som var mere vant til å ha dammer i kommunen da.. Kanskje.. Jeg har hørt rykte om at det skal finnes en dam eller planlagt dam til i Sør-Odal, men jeg vet ikke..
 

eidsvold1814

Well-Known Member
som jeg sa på tlf ,basseng må de da ha hørt om i odalen,og hatt søknader på for det burde jo etter min mening være det samme
 

KirstenK

Kasserer
På den tråden så var det så mye å lese igjennom, og har ennå ikke funnet det jeg skal se etter tror jeg .. Kommunen her forandret det fra 3 meter fra naboen til plutselig å gjelde 1 meter fra naboen, når jeg holdt på med dette. Men det er kjempebra om noen av reglene er blitt lettere for oss. Men med feil naboer så må nok regne med litt småbremsninger.
Men jeg tror kanskje at omm jeg hadde lagd en minitegning til kommunen, og laget dammen 3 meter fra naboen på tegningen, sammen med å si fra til kommunen før graving og gjerdeplaner til kommunen, så kan hende at aldri hadde trengt søknad...
 

Øivind i Tropex

Well-Known Member
Sånn jeg tolker det trenger du ikke søke om å bygge , men en annen lov sier at vanndybder over 20cm skal sikres . Dette gjelder fremdeles, således er kanskje sikring av dam søknadspliktig ?
Kunne vært noe for foreningen å få klarhet i med disse nye forskriftene .

Tanken med ny lov er at små byggesaker tar for mye tid, så reglene for små bygg opptill 50m2 med en viss mønehøyde skal slippe søknad så lenge du holder deg innenfor utnyttelsesgrad av tomt osv .
 
Topp