Impregnering av dam

En tråd i 'Nybegynnerspørsmål' startet av petterlouco, 30 Okt 2015.

1. petterlouco

0
    Er straks ferdig med en hagedam som vist på bildet. Den er bygd opp med forskallingsblokker som er armert fast
    i en 15 cm tykk såle.. Det renner en bekk forbi som jeg kan lede opp i dammen eller lede i rør utenfor.
    Dammen skal fungere som reservoar til vannhjulet nedenfor, samt badestamp.

Det jeg lurer på er om jeg burde behandle den innvendig med noe, eller om det er bra nok som det er ?
    Jeg vurdere også å kle bunnen med skifer.. Noen som har noen innspill ?

Vedlagte filer:

2. eidsvold1814

eidsvold1814 Well-Known Member

21 Mai 2011
    33
    48
    Kjønn:
    Mann
    LITT LEI ELEKTRIKER,HEHE
    EIDSVOLL
    forstår som dette er et fiskeløst prosjekt:)spennende er det uansett,er vel en stor fordel og ha en membra av et eller annet slag uansett,ellers så går vel dette i oppløsning,regner med du håper det skal være vann i gjennom reservoaret hele tiden,så det ikke blir en stille stående grønn suppe,hehe

Sist redigert: 30 Okt 2015
  3. krainer

modum
    Litt usikker på hva du mener med forskalingsblokker, men er det bare at det er støpte vegger? Hadde du noe middel i støpen slik at den blir vanntett?

4. petterlouco

0
    Forskallingsblokkene er armert og fylt med betong av kvalitet B35.
    Sålen er støpt i samme kvalitet. Hadde sett for meg at det gikk an å få
    tak i noe slags impregnering til betong som var blank i fargen ?

Vedlagte filer:

5. krainer

modum
    Aldri gjort annet enn å sette opp forskaling, armere, støpe oppi og rive forskaling igjen, men jeg er nok veldig gammeldags. Sett det er kommet veldig mange fine produkter som gjør at man slipper surre med forskaling. Aldri vært borti disse blokkene og vet ikke om det finnes noe i blankt. Hadde tenkt å foreslå heidi k11, men siden dere skal bade i den så er det kanskje greit å slippe gnagesår på knea. Heidi k11 skal være vanntett, men er jo omtrent samme som vanlig betong i hardhet og har samme farge. Iallfall det jeg har vært borti. Kanskje burde bruke impermax, som har samme konsitens som gummi når den herder. Du får sikkert råd her inne seinere i dag av folk som er litt mer eksperter enn meg

6. Karl

Karl New Member

1 Apr 2012
    42
    Elektrisk pensjonist
    N.Hordaland
    Der ut som om du har pusset blokkene på innsiden?
    Da holder det lenge med å slemme et par strøk med Hey'di K11 + KZ.

7. petterlouco

0
    Har ikke gjort annet enn å fylle blokkene med betong. Det er blokker med ujevn overflate(splitt) på det som vender inn i dammen
    for at det skal se litt penere ut, ønsker derfor å beholde dette utseende mest mulig.

8. krainer

modum
    Hva taler imot å la det være som det er?

9. eidsvold1814

eidsvold1814 Well-Known Member

21 Mai 2011
    33
    48
    Kjønn:
    Mann
    LITT LEI ELEKTRIKER,HEHE
    EIDSVOLL
    det finnes vel transparente membraner,vet blandt annet at impramax finnes i noe som heter transparang,hør med aquaworld f.eks eller søk på nett,ellers går det sikkert an og spørre hos forhandlere,som driver med flis,mur,bad osv ,eller kanskje du ikke trenger gå lenger enn til nærmeste jernvare:)

10. petterlouco

0
    Hadde håpet å finne noen her som kanskje hadde gjort noe lignende. Det kan godt hende det holder sånn som det er,
    det vil evt tiden vise :)

11. bert

bert Active Member

23 Feb 2010
    9
    38
    Har du tenkt å ha gjennomstrømning så behøver du ikke å gjøre noe , betong gir ev høy ph om vannet står stille vil avta om et par år når betong er utvannet(såfremt konstruksjonen er vanntett , faren er ev frost om vinteren om det ikke er gjennomstrømning, prøv et år uten noen behandling er mitt tips.:)

12. petterlouco

0
    Har kikket litt på det impermax som ble nevt og tror jeg kommer til å gå for det, virker som det er bra saker.
    Det er noe inni helsikes dyrt, men er redd for at vannet skal trekke inn i betongen i skjøtene mellom blokkene å få armeringen til å ruste. Har lagt ned en del arbeid i dette så tør ikke ta noen sjanser :)

13. Karl

Karl New Member

1 Apr 2012
    42
    Elektrisk pensjonist
    N.Hordaland
    Denne dammen vil lekke som en sil dersom du ikke har puss/betong mellom hvert lag blokker eller pusset hele innsiden.
    Der ytter- og innsiden er sammenbundet i blokken vil det ikke legge seg betong og gi vannet mulighet til å trenge gjennom mellom lagene.
    I tillegg vil vann trekke inn i blokken og armeringsjernet vil ruste istykker ganske fort, dersom ikke disse blokkene blir behandlet på innsiden.
    Dersom blokkene er satt i betong (murt) mellom lagene er det mulig at du kunne klart deg med ett stoff som heter "betongtett", men jeg ville nok fremdeles satset på å slemme med K11+Kz for det har jeg prøvd og vet at det virker.
    Den forsurende virkningen fra K11 er uten betydning, dersom du ikke planlegger å ha fisker i tanken.
    Lekkasje, såre knær eller fisker? Da er EPDM gummi-duk rimelig og grei å bruke selv om det krever litt ekstra for å skjule duken slik at det ser pent ut.

"Knotteplast" på utsiden må du ha uansett hvilken løsning du velger!

Sist redigert: 31 Okt 2015
  14. petterlouco

0
    Takk for svar. Den skal ikke brukes til fisk, så det er ikke et problem. Men den kommer til å bli brukt til å bade litt i. Så hvis jeg slemmer den innvendig for deretter og gå over med impermax så burde jeg ha helgardert meg.
    Det er ikke knotteplast på baksiden, men det er fylt 8-16 pukk på sidene og under dammen som i tillegg er drenert med rør, samt fiberduk mot terreng.

Del denne siden