Gratis beadfiltermedie

Ulrik

Jeg har skiftet ut mediet i mitt beadfilter med Micro K1. Er det noen som ønsker å få de små plastperlene som jeg har tatt ut? Ca. 60 kg. Jeg bor i Skien.

Hadde jeg vært deg Ulrik hadde jeg beholdt beadkulene en god stund, kan hende du blir overasket på hvor stor forskjell det er mellom micro k1 og beadkuler når det gjelder polering av vannet ditt. vent til den værste sommeren er over er mitt råd. Dyrt å måtte kjøpe 60kg hvis du synes det blir mye partikler i vannet midt på sommeren.

eidsvold1814

tusen takk for rådet Kjetil:), gjort som Ulrik jeg,bytta ut beaden med 175l k1 micro i går,så da skal jeg jammen ta vare på beaden og ikke kaste det som jeg hadde tenkt:rolleyes:😐:)

Ulrik

Jeg har et sievefilter før beadfilteret og et filter med to kammer med filtematte og plastballer i tillegg. Vi får se hvordan det går! Og håpe på det beste!Jjeg gir ikke bort beadmediet (de små plastperlene) før jeg se om micro K! fungerer gjennom sommeren. Men det var veldig interessant å få problematisert evt. fordeler og ulemper mellom micro K1 og beadperlene!

Jeg er enig med Kjetil at beadkulene polerer vannet og sand polerer det enda bedre . Men det er noen andre faktorer også . Rengjøring av bead er ikke like enkelt og her er det stor forskjell på typene . Jeg ville aldri byttet ut beadkulene i superbeaden men vi solgte noen som het megabead 2005-2009 med støvsugerblåser som rengjøring og var jeg ikke lei av å rense fiskebæsj før, ble jeg kurert da . Rengjøring av sandfilter i Kodam skjønner jeg at ikke er noe for meg, selv om den vil ha best effekt mekanisk og biologisk om jeg får vannet forbi .
I tillegg må alt medie få tilstrekkelig oksygen dersom det biologiske skal virke . Det kan være utfordring i sandfilter .

eidsvold1814

sorry at jeg kupper tråden til Ulrik litt,men er jo med på eventuelt samme problemstilling:)jeg har gjort dette for kanskje få litt bedre biologisk effekt mest,så gjenstår det og se om det stemmer,kanskje jeg ender opp med uklart vann og topp vannverdier:rolleyes:det vil bare tiden vise,men glad det ble tatt opp her,ellers hadde beadsene havnet på fyllingen,ellers tror jeg rensingen vil fungere på superbead filtret mitt,jeg har koblet på den største kompressor luftpumpa fra dere,16800l/t:)

Luftpumpe på superbead ? Hvorfor bruker du det egentlig ? Den slipper jo inn luft i massevis når du åpner krana .