Flyteplante fisk oppfører seg rart

Hagedam

Member
Kom over en vannhyacint kjøpte tidligere i år på hagesenter hatt gående inne inntil i kveld grunnet ustabilt temperatur og vær. Puttet vannhyacinten i dammen nå i kveld og etterfylte med litt vann siden sunket i dammen. Imens jeg fylte på vann og satt ute tittet på fiskene oppdaget jeg at noen av disse svømte slik blinking eller korketrekke svømming som blir kalt også.

Kan ikke si jeg har sett dette tidligere denne sesong at fisken oppfører seg rart kan vannhyacinten hatt med seg noe dritt oppdaget nå i kveld når jeg satt å google litt om vannhyacint at den er jo blitt forbundt i EU.

Har nå tatt ut vannhyacinten av dammen men skaden er vel allerede skjedd eventuelt. Skyldes dette vannhyacinten eller kan vannet jeg etterfylte også ha noe å med saken å gjøre. Er ikke store dammen men etterfylte heller ikke mye vann.

HJELP HVA BURDE JEG GJØRE

Litt ekstra info jeg målte PH ute i dammen iforskjell på springen. Det var fargeforskjell på dråpetesten men ikke enormt utslag kanskje 0,5 dette kan kanskje også ha noe å si grunnet at dammen ikke er så stor. Pluss at skjønt at ph svinger dag/kveld/natt
 
Sist redigert:

Arne

Administrator
I utgangspunktet tror jeg ikke vannhyasinten vil lage slike problemer hvis den ikke er sprøytet med noe instektmiddel.
Hvor er den kjøpt?
Jeg ville kanskje heller tenkt på om ikke foringsmengden har gått opp litt raskt? Selv om temperaturen i vannet har gått fort opp er det ikke sikkert filtret har hengt med? Sjekket ammoniakk og nitritt?
 

Øivind i Tropex

Well-Known Member
Vi har forbud mot enkelte planter til Norge . Bl.a vasspest men husker og det ble lagt ut tråd her om forbud mot Vannhyasint som gjelder hele EU..
Ser nå flere store plantegrosister fortsatt selger disse i EU.
:confused:

Jeg tror ikke planten er årsak . Prøv å bytt litt av vannet og se om det gir endring i adferd på fiskene .
 

Arne

Administrator
Vi har forbud mot enkelte planter til Norge . Bl.a vasspest men husker og det ble lagt ut tråd her om forbud mot Vannhyasint som gjelder hele EU..
Ser nå flere store plantegrosister fortsatt selger disse i EU.
:confused:

Jeg tror ikke planten er årsak . Prøv å bytt litt av vannet og se om det gir endring i adferd på fiskene .
Enten er reglen blitt gjort om eller så er den ikke tredd i kraft enda. Var en del skriving om det i vinter på engelske koi/damforumer.
 

Hagedam

Member
Takk for svar fra dere begge hagedam orakler. Har sjekket de to nevnte verdiene og ut i fra dråpetest fra Colombo ser disse bra ut enda ikke like alltid lett å se forskjell på fargene på fargekartet. Angående for og filteret kan jo være godt poeng ja driver jo forer men ingen enorme mengder da grunnet antall fisk.


Var ute å matet fisk og målte vannverdier nå fisken oppførte seg ordentlig kom å spiste med engang og så ingen tegn til torpedo/blinking på fiskene.

Vannhyacinten kom jeg over på en plantasjen butikk om jeg forstår dere begge riktig så kan jeg putte vannhyacinten tilbake i dammen og bytte ut litt vann.
 

Vidar-Alexander

Betalende medlem
Du skriver at du fyllte på vann samtidig.
Dette er nok årsaken. Det kan ha vært litt klor i vannet, eller så har det rett og slett bare blitt endring i vannverdiene (til det bedre) eller temperatur endring i forbindelse med vannfyllingen.

Brå/plutselig endring i vannverdier og temperatur er en kjent årsak til at koi hopper og/eller "klør".

Kan nok nesten si 100% sikkert at det ikke er vannhyacinten sin feil.
 

Hagedam

Member
Ja stemmer jeg etterfylte vann samtidig siden hadde sunket noe i dammen er jo varmt om dagene. Lar det fylle på sakte vann i dammen siden jeg mener jeg leste engang i tiden på nettet at det var best måte gjøre det på.

Satse på at løsningen er i dette du nevner med vannverdier så da kommer vannhyacinten tilbake i dammen og får det sikkert mye bedre enn i lille bollen den er i nå.
 
Topp